optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

13 beste tipsene for å booste nettsalget

Nettsalg 13 tips

Hvordan øke nettsalget

Er du klar for å eskalere ditt digitale salg til nye høyder? Velkommen til en grundig guide som er designet for å revolusjonere din online salgsstrategi. I denne artikkelen vil vi avdekke 13 kritiske nøkkeltips, nøye utvalgt for å optimalisere din tilnærming til e-handel. Ved å integrere både innovative strategier og tidstestede teknikker, tilbyr vi deg et komplett arsenal for å stimulere salget og overstige dine målsettinger. Forbered deg på å dykke inn i dybden av innsikt som vil akselerere din netthandel til uante nivåer.

1. Definer din målgruppe

Å definere målgruppen din er essensielt for å skape målrettede og effektive salgsstrategier. En godt utformet skisse av målgruppen hjelper deg med å forstå hvem du kommuniserer med, deres behov, og hvordan du best kan tilfredsstille disse. Her er en steg-for-steg guide til hvordan du kan definere din målgruppe:

Demografiske data: Start med å identifisere aldersgruppen, kjønn, og geografisk plassering for din ideelle kunde. Aldersgruppen kan variere bredt, og produktet ditt kan appellere spesifikt til menn, kvinner, eller være kjønnsnøytralt. Geografisk lokalisering hjelper deg å forstå hvor dine potensielle kunder befinner seg, noe som påvirker deres kjøpsvaner.

Psykografiske trekk: Dykk dypere inn i hva som motiverer din målgruppe ved å utforske deres interesser, verdier, og livsstil. Dette gir innsikt i hobbyene og aktivitetene de engasjerer seg i, samt de grunnleggende verdiene og den daglige livsstilen deres.

Atferdsmønstre: Analyser hvordan din målgruppe foretar kjøp og deres medieforbruk. Forstå om de er impulsiv kjøpere eller foretrekker grundig research, og hvilke plattformer de bruker mest.

Verktøy for målgruppeanalyse: Bruk verktøy som Google Analytics og Facebook Insights for å innhente data om demografiske og atferdsmessige trekk ved din målgruppe.

Datainnsamling og analyse: Samle inn data gjennom undersøkelser, intervjuer, og kundeadferdsanalyse for å justere og bekrefte din forståelse av målgruppen.

Ved å kombinere disse tilnærmingene får du en helhetlig forståelse av målgruppen din, noe som er kritisk for å utvikle målrettede markedsføringsstrategier og effektivt kommunisere med potensielle kunder.

 

2. Hvor finner du den potensielle kunden?

Etter å ha definert målgruppen for din virksomhet, blir det neste kritiske steget å identifisere de mest effektive kanalene for å nå dem. Dette krever en strategisk vurdering av tilgjengelige plattformer, som Google, Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, og andre, for å forstå hvor din målgruppe er mest aktiv og engasjert.

Det er smart å være der hvor folk kan finne deg, men det er enda viktigere å fokusere på de stedene hvor du faktisk får mest igjen for tiden din – altså hvor du får flest nye kunder. Dette betyr at du må sjekke nøye hvilke sosiale medier eller nettsider som fungerer best for å få folk interessert i det du tilbyr. Ikke bruk tid overalt, men bruk den der det virkelig teller!

3. Kommuniser til spesifikke målgrupper.

Når du vet hvem målgruppen din er og hvor de oppholder seg, er neste skritt å starte kommunikasjonen på de plattformene hvor dine potensielle kunder er å finne. Det er helt essensielt at måten du kommuniserer på passer til dem du snakker til. Det vil si at måten du snakker til en mann på 55 år på, vil være annerledes enn hvordan du kommuniserer med en dame på 23. Budskapet ditt må resonere med deres interesser, verdier og den måten de foretrekker å bli snakket til på, for å skape en effektiv og engasjerende kommunikasjon.

4. Sett opp primære og sekundære mål

Å definere primære og sekundære mål er en viktig del av enhver markedsføringsstrategi. Primærmålet er ofte direkte salg av produkter eller tjenester, mens sekundære mål handler om å bygge opp under det primære målet, ofte gjennom å engasjere potensielle kunder på en måte som ikke umiddelbart fører til salg, men som bidrar til å bygge relasjoner og tillit over tid.

For eksempel, å tilby registrering for et nyhetsbrev som et sekundært mål er en effektiv strategi for å samle kontaktinformasjon fra interesserte kunder. Dette kan gjøres ved å tilby noe av verdi gratis, som en brosjyre, en e-bok, eller tilgang til eksklusivt innhold, i bytte mot kundens navn og e-postadresse. Når kunden først har oppgitt sin kontaktinformasjon, har du oppnådd et viktig steg. Du har ikke bare samlet verdifull informasjon, men også åpnet en direkte kommunikasjonskanal.

Ved å bruke denne informasjonen til å sende relevante og engasjerende oppdateringer eller tilbud, kan du gradvis føre kunden nærmere ditt primærmål: salg. Denne prosessen hjelper til med å varme opp potensielle kunder, bygge merkevarebevissthet og skape en følelse av verdi, som alle er viktige komponenter i å konvertere interesserte leads til faktiske kjøpere.

5. Analyser

For å sikre suksess i din digitale markedsføringsstrategi, er det kritisk å utføre grundige analyser av resultatene dine. Dette betyr å dykke ned i detaljene om hvilke segmenter av målgruppen som faktisk konverterer, hvilke tider på døgnet du ser høyest antall måloppnåelser og hvordan disse potensielle kundene oppdaget deg. For eksempel, dersom de fant deg gjennom Google, er det essensielt å vite nøyaktig hvilke søkeord eller fraser de brukte for å finne frem til nettsiden eller produktet ditt.

6. Bruk analysene til å justere.

Å samle inn data er bare halve jobben; den reelle verdien ligger i hvordan du anvender disse dataene til å informere og justere dine markedsføringsstrategier. Mange bedrifter sitter på enorme mengder data, men uten å utnytte dem effektivt, går de glipp av kritiske innsikter som kan forbedre deres forretningsresultater. Ved å aktivt bruke tilgjengelige data, kan bedrifter ikke bare forbedre sine nåværende operasjoner, men også oppdage nye muligheter for vekst og innovasjon.

7. Gjør A/B testing

A/B-testing er når du sammenligner to versjoner av noe (som en nettside eller en annonse) for å se hvilken som fungerer best. Du viser den ene versjonen til noen brukere og den andre versjonen til andre brukere, og så ser du hvilken versjon som får folk til å gjøre mer av det du ønsker, som å klikke på en knapp eller kjøpe noe. Dette hjelper deg å forstå hva som virker best, slik at du kan gjøre mer av det som fungerer.

ab testing illustrasjon

Et enkelt eksempel på A/B-testing kan være å endre fargen på en knapp på nettsiden din fra grå til grønn. Målet med denne testen er å se om en grønn knapp kan få flere mennesker til å klikke på den og dermed generere flere leads, sammenlignet med den grå knappen. Ved å vise den grå knappen til en gruppe besøkende og den grønne knappen til en annen, kan du måle og sammenligne hvilken farge som er mest effektiv til å oppmuntre brukere til å ta en ønsket handling, som for eksempel å fylle ut et skjema eller registrere seg for mer informasjon.

8. Hold et øye med konkurrentene

Å overvåke dine konkurrenters aktiviteter er en nøkkelstrategi for å holde virksomheten din konkurransedyktig og innovativ. Ved å analysere hvordan konkurrentene presenterer seg på sine nettsider, bruker sosiale medier, og engasjerer sitt publikum, kan du identifisere både sterke sider du kan la deg inspirere av og svakheter du kan utnytte. Dette innsiktsarbeidet kan hjelpe deg med å:

Få nye ideer: Se på hvordan konkurrentene formidler sitt budskap, hvilke typer innhold de publiserer, og hvordan de engasjerer sitt publikum. Dette kan gi deg ideer til nye markedsføringstiltak, innholdstyper eller kampanjer som du kan tilpasse og forbedre for din egen målgruppe.

Identifisere trender: Ved å følge med på konkurrentene, kan du raskere oppdage nye trender innen din bransje. Dette kan være alt fra nye produkter og tjenester til nye markedsføringsteknikker eller teknologier som de tar i bruk.

Oppdage svakheter: Analyser konkurrentenes tilbud og kommunikasjon for å identifisere eventuelle svakheter eller områder de ikke dekker godt nok. Dette gir deg en unik mulighet til å differensiere deg og posisjonere din virksomhet som et bedre alternativ for målgruppen.

Forbedre din kommunikasjon: Ved å forstå konkurrentenes styrker og svakheter, kan du skjerpe din egen merkevarekommunikasjon for å tydeligere fremheve hva som gjør din virksomhet unik og tiltrekker deg kunder.

Å holde et øye med konkurrentene bør gjøres med en balanse, slik at du ikke mister fokus på din egen virksomhets unike verdi og innovasjon. Bruk innsikter fra konkurrentanalyse som et springbrett for forbedring og vekst, ikke som en mal for etterligning. Ved å gjøre dette kan du holde virksomheten din relevant, tiltrekke deg nye kunder, og beholde en sterk posisjon i markedet.

 

9. Nettet er ikke sprint, men stafett

Det er viktig å anerkjenne at digital markedsføring og online tilstedeværelse er dynamiske felt som krever kontinuerlig oppmerksomhet og forbedring. I en verden hvor teknologi og forbrukeratferd utvikler seg raskt, er det ingen endelig tilstand av “godt nok”. For å holde tritt med endringene og forventningene til målgruppen din, må du stadig søke etter måter å forbedre og optimalisere dine digitale strategier på.

10. Hastighet teller

Når du utvikler eller drifter en nettside, spiller nettstedets hastighet og brukervennlighet en avgjørende rolle i å holde besøkende engasjerte. Forsinkelser i sidelasting kan ha en betydelig negativ effekt på brukeropplevelsen og i verste fall føre til at potensielle kunder forlater nettstedet før det engang har lastet inn. Studier viser at hvis en besøkende må vente 4 sekunder på at en side skal laste, kan det resultere i at hele 25% av de besøkende forlater siden. Dette understreker viktigheten av å optimalisere nettstedets ytelse for å sikre raske lastetider.

11. Rett opp dårlige brukeropplevelser

Å optimalisere og forbedre brukeropplevelsen (UX) på nettet er fundamentalt for å sikre langsiktig suksess for enhver virksomhet. Dette krever en helhetlig tilnærming hvor hvert element av nettstedet ditt – fra design og innhold til funksjonalitet og ytelse – nøye vurderes og forbedres for å møte og overgå forventningene til brukerne dine.

Her er noen viktige områder å fokusere på for å sikre en optimal brukeropplevelse:

Intuitivt Design: Nettstedet ditt bør ha et klart og intuitivt design som gjør det enkelt for brukere å navigere. Informasjonen bør være lett tilgjengelig, og navigasjonsmenyer bør være logisk organisert.

Responsivt design: Sikre at nettstedet ditt fungerer feilfritt på alle enheter, inkludert desktop, nettbrett, og mobiltelefoner. En responsiv design tilpasser seg automatisk til skjermstørrelsen på enheten som brukes, noe som er kritisk i en tid hvor en stor andel av nettbruken skjer på mobile enheter.

Lastetid og ytelse: Som nevnt tidligere, er nettstedets lastetid kritisk for å holde brukerne engasjerte. Arbeid kontinuerlig med å forbedre nettstedets hastighet gjennom optimalisering av bilder, bruk av caching, og andre teknikker for å forbedre ytelsen.

Kvalitetsinnhold: Innholdet på nettstedet ditt skal være relevant, engasjerende, og gi verdi til dine besøkende. Dette inkluderer alt fra tekst og bilder til videoer og interaktive elementer. Godt innhold er nøkkelen til å tiltrekke og beholde brukerens oppmerksomhet.

Tilgjengelighet: Gjør nettstedet ditt tilgjengelig for alle brukere, inkludert de med ulike former for funksjonshemninger. Dette kan inkludere å sikre at nettstedet ditt er navigerbart ved bruk av tastaturet alene, tilby alternativ tekst for bilder, og sikre at fargekontraster er sterke nok for brukere med synshemninger.

Interaktivitet og engasjement: Tilby funksjoner som øker interaktiviteten og engasjementet på nettstedet ditt. Dette kan inkludere chatfunksjoner, forum, anmeldelser, og andre sosiale elementer som fremmer samhandling.

Kontinuerlig testing og tilbakemeldinger: Bruk A/B-testing, brukertester, og samle inn tilbakemeldinger fra ekte brukere for å kontinuerlig forbedre brukeropplevelsen på nettstedet ditt.

12. Gi de besøkende en verdi

Google fokuserer hovedsakelig på å levere relevant og verdifullt innhold til sine brukere, snarere enn på nettsidens grafiske design. Selv om et tiltalende design er viktig for å reflektere din bedrifts identitet og engasjere besøkende, er det ikke nok i seg selv for å tiltrekke seg trafikk fra søkemotorer. For at en nettside skal rangere godt og tiltrekke seg besøkende, må den inneholde innhold som er både nyttig og informativt for målgruppen. Det kan være lurt å involvere venner, bekjente, og forretningspartnere i prosessen ved å spørre dem hva de finner verdifullt og hva de ønsker å se på nettsiden. Dette kan gi nyttige perspektiver på hvordan du kan forbedre innholdet for å bedre møte brukernes behov og forbedre nettsidens synlighet i søkemotorer.

13. Core Web Vitals sjekk

I november 2020 kom Google med noe som heter Core Web Vitals. Dette er tre målinger som ser på hvor brukervennlig en nettside er, som hvor fort den laster, hvor raskt du kan begynne å bruke den, og om ting hopper rundt mens den laster. Fra juni 2021 begynte Google å bruke disse målingene for å bestemme hvor høyt en nettside kommer opp i søk. Dette er viktig for bedrifter som vil bli sett på nett når folk søker etter det de tilbyr.

Oppsummering: Hvordan booste nettsalget.

 • Sett opp en skisse for målgruppen din.
 • Finn ut hvor du mest sannsynlig treffer målgruppen du vil nå. Google, Instagram Facebook, Twitter, linkedin, etc.
 • Det er viktig at kommunikasjonen gjenspeiler målgruppen.
 • Det er viktig å sette opp primære og sekundære mål. Ofte er salg et typisk primærmål, mens å registrere seg for et nyhetsbrev kan være et sekundært mål.
 • For å lykkes er det viktig å analysere resultatene.
 • Det er viktig at du bruker tilgjengelige data til å tune kommunikasjon og aktiviteter.
 • A/B testing er en måte å finne ut hvordan endringer kan endre økningen av mål fullføringer.
 • Det er viktig å holde øye med konkurrentene dine.
 • Nettet er ikke sprint, men en stafett.
 • Optimaliser og forbedre brukeropplevelsen er en kontinuerlig prosess.
 • Nettsiden din må ha en verdi til de som bruker den.
 • Sørg for en rask nettside.
Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen 13 beste tipsene for å booste nettsalget? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.