optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

CTA – Et “must” på enhver nettside

cta eksempel

Hva er CTA- Call to action?

“CTA” betyr “Call to Action”, noe som er en oppfordring til å gjøre noe spesifikt. Det er som når noen ber deg om å gjøre en konkret handling, som å melde deg på med “Registrer deg her” eller kjøpe noe med “Kjøp nå”.

Hvorfor er en oppfordring til handling viktig(CTA)?

Handlingsoppfordringen, eller CTA, er essensiell på en nettside fordi den veileder brukeren om hva de skal gjøre videre. Uten en klar CTA kan brukere være usikre på neste steg, enten det er å kjøpe et produkt eller melde seg på et nyhetsbrev, og dette kan føre til at de forlater nettstedet uten å utføre ønsket handling.

CTA-er er spesielt viktige i en salgstrakt da de hjelper med å lede brukeren gjennom kjøpsprosessen. Det er også mulig å ha flere CTA-er på en side for å tilby ulike handlinger som brukeren kan velge å utføre.

For eksempel, hvis noen besøker en bloggartikkel på nettstedet ditt uten en tydelig handlingsoppfordring om hva de skal gjøre etterpå, er det stor sjanse for at de forlater siden etter å ha lest artikkelen. Men, hvis du inkluderer en CTA som oppfordrer dem til å lese flere artikler eller melde seg på et nyhetsbrev, kan dette motivere dem til å fortsette interaksjonen med nettstedet ditt.

For å oppsummere: For at brukere skal utføre en handling på din nettside, må du eksplisitt be dem om det.

Hvordan lage overbevisende CTA

Markedsførere legger stor vekt på å utforme effektive handlingsoppfordringer (CTAer) som motiverer brukere til å ta ønskede handlinger. Her er noen nøkkelstrategier de bruker:

Godt design

CTAen skal umiddelbart tiltrekke seg brukerens oppmerksomhet. Velg en farge som står ut, men som også harmonerer med resten av nettsidens design. Forskning på fargepsykologi kan gi verdifull innsikt i hvilke farger som engasjerer målgruppen best.

Lett å lese

Skriftstørrelsen og typografien bør være stor og klar nok til at brukerne enkelt kan lese CTAen, selv i en rask skumlesing.

Fordeler

Det er viktig å kommunisere hvilken verdi eller fordel brukeren vil få ved å klikke på CTAen. Dette argumentet bør være overbevisende nok til å motivere brukeren til å handle.

Handlingsbar tekst

Bruk verb som inspirerer til handling, som “Oppdag”, “Lær mer”, og “Kjøp nå”. Dette skaper en følelse av at det haster og oppmuntrer til umiddelbar respons.

Lengde på CTA

Hold CTAen kort og konsis. En ideell lengde er mellom 2-5 ord. Dette gjør budskapet klart og enkelt å forstå ved første øyekast.

Eksempler på effektive CTAer inkluderer:

  • Kjøp nå – Spar 50%
  • Registrer deg gratis
  • Last ned guiden
  • Se videoen
  • Start din prøveperiode

Disse CTAene er direkte, tilbyr en umiddelbar fordel eller verdi, og bruker handlingsorienterte ord som motiverer brukeren til å ta neste skritt.

Scarcity

Å skape en følelse av hastverk eller knapphet (scarcity) er en kraftfull teknikk i digital markedsføring, spesielt når det kombineres med handlingsoppfordringer (CTAer). Når brukere opplever at et tilbud er tidsbegrenset eller at det er begrenset tilgang på et produkt, oppstår det en følelse av at det haster som kan motivere dem til å handle raskere. Her er noen måter dette kan implementeres på:

  1. Tidsbegrensede tilbud
  2. Begrenset antall
  3. Eksklusive tilbud

Hvordan analysere hvilke CTA som fungerer best?

Hvert publikum er forskjellig, og det som fungerer for én gruppe, fungerer ikke nødvendigvis for en annen. Det er derfor ikke sikkert at en bestemt oppfordring til handling (CTA) er mer effektiv enn en annen uten videre.

For å finne ut hvilke CTA-er som er mest effektive for ditt publikum, kan du bruke A/B-testing. Dette er en metode hvor du sammenligner to versjoner av for eksempel en nettside, hvor den eneste forskjellen er CTA-en. Ved å se på hvordan de to versjonene presterer, kan du finne ut hvilken CTA som gir best resultater.

Suksessen til en CTA måles ofte gjennom en konverteringsrate, som er antallet som klikker på CTA-en (eller antallet som handler) delt på antallet som har sett den. Dette gir deg et tall som viser hvor effektiv CTA-en er til å motivere brukere til å utføre en handling.

Med A/B-testing kan du få klare data som viser hvilke CTA-er som gir høyest konverteringsrate. Dette hjelper deg med å optimere nettsiden din for å oppnå bedre resultater og sørge for at du bruker de mest effektive oppfordringene for ditt publikum.

cta ab testing a

I denne AB testingen benytter vi CTA “Kom i gang” som testvariant A.

cta ab testing b

I test variant B benytter vi CTA “Les mer”.

Ved å gjøre en A/B test kan du finne ut hvllke CTA som gir mest salg. Det er vitig at A/B tester for samlet tilstrekkelig med data slik at testen blir representativ.

ab test resultat

Eksempler på CTA

Når du utvikler oppfordringer til handling (CTAer) for ditt nettsted eller markedsføringskampanjer, kan det være nyttig å se på etablerte eksempler for inspirasjon. Disse eksemplene har vist seg å være effektive i ulike sammenhenger og kan tilpasses for å passe din spesifikke situasjon. Her er noen klassiske CTA-eksempler:

cta eksempel 5
cta eksempel 1
cta eksempel 2
cta eksempel 3

Oppfordring til handling (CTA)

Å lage en god “klikk her”-knapp, eller det vi kaller en oppfordring til handling (CTA), er super viktig for at nettsider og reklamer skal fungere bra. Disse knappene er som små skilt som forteller folk hva de skal gjøre neste, som for eksempel å kjøpe noe, melde seg på et nyhetsbrev, eller prøve noe gratis.

For å få folk til å faktisk klikke, må du gjøre disse knappene tiltalende, og fortelle tydelig hva folk får ut av å klikke. Det kan også være lurt å teste ut forskjellige knapper for å se hvilke som fungerer best, slik at du ikke bare gjetter. Selv om det finnes mange smarte tips og eksempler å følge, er det viktig å huske på at det som virker for noen andre, ikke nødvendigvis virker for deg. Så prøv deg frem, og se hva som får dine besøkende til å klikke og engasjere seg.

Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen CTA – Et “must” på enhver nettside? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.