optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

Derfor trenger du en digital strategi

Digital strategi 1

Hva er en digital strategi?

I hovedsak betyr digital strategi en plan som bruker digitale virkemidler for å nå bedriftens mål. Å implementere en vellykket digital strategi krever både ressurser og dedikasjon.

Majoriteten av norske selskaper har fortsatt et stort potensiale i å endre den digitale strategien. Det er ikke nok å lansere en ny nettside, lage en fantastisk app og kun fokusere på å kutte kostnadene. Så hva er den beste måten å starte en digital strategi på? Enkelt, start med å se på de ledende digitale selskapene.

Du kan fort bli disrupted med feil strategi

På 1990-tallet var det opp mot 3.500 videobutikker i Norge. I 2016 ble den siste butikken lagt ned i Oslo. Det er ingen tvil om at Netflix og andre strømmetjenester har hatt en avgjørende rolle for utryddelsen av videoutleiebutikker. Ikke bare har Netflix disruptet videoutleiemarkedet, men de har også en påvirkning på den stadig økende kanselleringen av kabelabonnementer.

Hva skal en digital strategi innolde?

En digital stratgi inneholder alt fra nettkanaler, som sosiale medier, websider, e-post markedsføring til systemer, dataanalyser, ressursplan, etc. En god strategi vil bidra til å samkjøre dette.

En digital strategi vil hjelpe deg å skape en tydelig vei til målet. Det vil også hjelpe deg med å identifisere ulike taktikker basert på din målgruppe.

Mange fordeler med en god strategi

Å lage en klar definert digital strategiplan har åpenbare fordeler. I tillegg til at det er kostnadsbesparende vil det kunne bidra til økt synlighet, bedre kundeforståelse, innsikt hos konkurrentene og totalt forsterke merkevaren din.

Eksempel på digital strategi

Flere norske selskaper har tatt i bruk gode digitale strategier for å ta markedsandeler, utnytte teknologien og tilpasse seg en stadig endred kundeadferd.

Et av de beste eksemplene på et selskap som utfører en god digital strategi er MENY som er en av Europas ledende på digital kundeopplevelse innenfor sin bransje. Meny har på få år gått fra 7 til 47 millioner årlige besøk.

Ettersom Meny har fysiske butikker har de valgt å se på fysiske butikker og nettbutikk som en og samme kanal hvor matglede, gode handleopplevelser, attraktive tilbud og en friksjonsfri handel er hovedfokus.

Hvordan bygger du en digital strategi?

I stedet for å spørre «Hva er vår digitale strategi?», en artikkel fra Harvard Business Review anbefaler et skifte i perspektiv når det gjelder å forstå digital teknologi innenfor virksomheten. Istedenfor det tradisjonelle spørsmålet «Hva er vår digitale strategi?», foreslås det å vurdere digital teknologis påvirkning og potensiale gjennom fem nøkkelspørsmål:

  1. På hvilke måter kan digital teknologi endre de markedene du opererer i?
  2. Hvordan påvirker digital teknologi det du tilbyr til dine kunder?
  3. På hvilken måte kan digital teknologi øke din virksomhets kapasitet til å differensiere seg fra konkurrentene?
  4. Har digital teknologi potensial til å endre og eller utvide din målgruppe?
  5. Hvordan kan digital teknologi forsterke din evne til å skape verdi i din bransje?

I lys av den digitale æraens dynamiske landskap er det avgjørende for virksomheter å kontinuerlig revurdere og tilpasse sin digitale strategi. Ved å stille de foreslåtte spørsmålene kan virksomheter oppnå dypere innsikt i hvordan digital teknologi påvirker deres bransje, verdiskapning, kundebase, verditilbud, og konkurranseevne.

Dette refleksjonsarbeidet er ikke bare essensielt for å identifisere nye vekstmuligheter, men også for å sikre at virksomheten forblir relevant og konkurransedyktig i en stadig mer digitalisert verden.

Å omfavne digital teknologi som en integrert del av virksomhetsstrategien er derfor ikke bare en mulighet, men en nødvendighet for å navigere og trives i det moderne forretningslandskapet.

Oppsummering av digital strategi

1. Kjerne: En digital strategi anvender digitale verktøy for å nå bedriftsmål og krever engasjement og ressurser.

2. Potensial: Mange norske firmaer har ubrukt potensial i sin digitale strategi, som krever mer enn bare nye nettsider eller apper.

3. Innhold: Inkluderer nettsider, sosiale medier, e-postmarkedsføring, dataanalyse, og ressursplanlegging.

4. Fordeler: Gir kostnadsbesparelser, økt synlighet, bedre kundeforståelse, og sterkere merkevare.

5. Strategibygging: Skift perspektiv med fem nøkkelspørsmål om teknologiens påvirkning på markedet, kunder, og konkurranse fra Harvard Business Review.

6. Tilpasning: Kontinuerlig revurdering og tilpasning av digital strategi er essensielt for å identifisere vekstmuligheter.

7. Nødvendighet: Integrering av digital teknologi er kritisk for suksess i det moderne forretningslandskapet.

Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen Derfor trenger du en digital strategi? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.