optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

Influenceres tid forbi?

influencers fremtid

Har influencernes storhetstid nådd slutten?

Influencer-bransjen har eksplodert de siste årene. Med sosiale medier som plattform har tusenvis av individer skapt seg en karriere basert på å dele innhold og engasjere følgere. Men nå står denne bransjen overfor en potensielt stor trussel: kunstig intelligens (AI).

AI-utviklingen går i super tempo

Forskning på AI går for fullt, og nye og innovative løsninger dukker stadig opp. Bedrifter som OpenAI og Google DeepMind investerer store summer i å utvikle AI-teknologi som kan brukes til å lage innhold, analysere data og forstå menneskelig atferd. Dette betyr at AI-verktøyene som influencere må konkurrere med blir stadig mer avanserte og effektive.

De siste årene har vi sett en eksplosiv utvikling innen kunstig intelligens (AI). Fra selvkjørende biler og ansiktsgjenkjenning til automatiserte chatbots og AI-drevne medisinske diagnoser, AI forandrer verden vår i et rasende tempo.

Sa opp sin stilling i Google

Mustafa Suleyman, tidligere leder for Google sitt AI-team, valgte å si opp stillingen sin da han erkjente de enorme utfordringene som lå bak den raske utviklingen innen kunstig intelligens (AI). Han betrakter AI som den største utfordringen menneskeheten står overfor og mener at det representerer en langt større trussel enn global oppvarming.

Suleyman understreker behovet for å adressere etiske, sikkerhetsmessige og samfunnsmessige bekymringer knyttet til AI-utviklingen for å sikre at teknologien brukes til fordel for menneskeheten og ikke til skade. Hans standpunkt illustrerer den voksende erkjennelsen av behovet for ansvarlig styring og regulering av kunstig intelligens i tråd med samfunnets verdier og interesser.

Hvordan blir AI smartere?

Tenk på AI som en elev. Jo mer data eleven har å lære av, jo smartere blir den. I dag har de mer data tilgjengelig enn noen gang før, takket være blant annet internett. Dette gir AI-forskere tilgang til “drivstoffet” de trenger for å lage mer avanserte systemer.

Nå får influencere konkurranse

Den siste utviklingen innen kunstig intelligens gjør det nå mulig å produsere innhold som er forbløffende likt det som er skapt av mennesker. Dette innebærer at influencere nå står overfor økt konkurranse fra AI-drevne maskiner, virtuelle assistenter, AI-influencere og andre AI-verktøy.

Videre kan man ved hjelp av kunstig intelligens skape sine egne influencere, som kan utfordre tradisjonelle menneskelige influencere. Denne utviklingen utfordrer tradisjonelle forretningsmodeller og krever at influencere tilpasser seg og utvikler nye strategier for å opprettholde sin relevans og konkurranseevne i det stadig mer automatiserte mediemiljøet.

Falske influencere og deepfakes

Som vi allerede ser i media kan kunstig intelligens også skape andre store utfordringer for influencere.

AI influencere: AI kan brukes til å lage falske profiler på sosiale medier, som kan spre feilinformasjon eller promotere produkter og tjenester.

Deepfakes: AI kan brukes til å manipulere videoer og bilder for å få det til å se ut som om influencere sier eller gjør noe de ikke har gjort. Dette kan skade influencerens omdømme og troverdighet.

AI og automatisering av influencer-oppgaver

AI har potensiale til å automatisere mange av oppgavene influencere utfører i dag, og her er noe av det som utforder influencer bransjen.

Finne sponsorer: AI kan identifisere potensielle sponsorer basert på influencerens målgruppe og nisje, og til og med forhandle avtaler.

Planlegge kampanjer: AI kan analysere data for å finne de mest effektive kanalene for å nå influencerens målgruppe, og planlegge innholdsstrategier og kampanjetidsplaner.

Lage innhold: AI kan generere tekst, bilder og videoer, og til og med redigere og optimalisere innhold for forskjellige plattformer.

Dette betyr at AI kan overta store deler av influencerens arbeid, og dermed bli en reell konkurrent til dagens tradisjonelle influencere.

Tenk deg en maskin som forhandler avtaler, planlegger kampanjer, produserer autentisk innhold, og er tilgjengelig 24/7 for sine følgere.

Hvordan kan influencere tilpasse seg?

Influencer-bransjen står ved et veiskille. AI kan føre til betydelige jobbtap, men det kan også være en mulighet for de som er villige til å tilpasse seg og ta i bruk nye verktøy. Influencere som evner å kombinere menneskelig kreativitet ved hjelp av AI, vil være de som har størt forutsetning til å lykkes i fremtiden.

influenser ai

Hva betyr dette for fremtiden til influencer-bransjen?

Det er vanskelig å si nøyaktig hva fremtiden bringer for influencer-bransjen. Men det er klart at AI vil spille en betydelig rolle. Influencere som ikke er i stand til å tilpasse seg den nye teknologien kan fort bli overflødige.

Revolusjonert markedsføringen

Influencere har revolusjonert markedsføringen av produkter ved å tilby mer autentiske og personlige tilnærminger til reklame. Med en stadig økende tilstedeværelse på sosiale medieplattformer som Instagram, YouTube og TikTok, har disse individene oppnådd betydelig innflytelse over sine følgere, som ofte strekker seg inn i tusener.

influencer produktreklame

Hvordan kan bedrifter benytte AI influencere?

Bedrifter kan benytte AI-influencere ved å integrere dem i markedsføringsstrategien sin for å oppnå større rekkevidde og engasjement. Disse AI-baserte influencerne er i stand til å generere autentisk innhold som appellerer til målgruppen på en personlig måte. Fordi de er tilgjengelige døgnet rundt, kan de svare på henvendelser og interaksjoner i sanntid, noe som gjør dem til en pålitelig kilde for informasjon om merkevaren.

Globalisering

Videre muliggjør AI-influencere global markedsføring på flere språk og i ulike regioner samtidig, noe som kan bidra til raskere ekspansjon og økt internasjonal synlighet. Ved å bruke avanserte dataanalyser kan AI-influencere også målrette markedsføringskampanjer og tilpasse innholdet for å nå spesifikke segmenter av målgruppen, noe som resulterer i bedre resutlater.

Hva med trender og nyheter?

Gjennom kontinuerlig læring og tilpasning kan disse AI-baserte influencerne holde seg oppdatert med endrede trender og preferanser, og dermed opprettholde relevansen og effektiviteten til markedsføringsstrategiene over tid. På grunn av deres skalerbarhet og kostnadseffektivitet kan AI-influencere også produsere og distribuere innhold i stor skala med minimale menneskelige ressurser, noe som gjør dem til en attraktiv løsning for markedsføring på tvers av ulike digitale plattformer.

AI og kvantemaskiner

Kvantemaskiner er et eget kapittel, men at utviklingen av kraftigere prosessorer og grafikkort gjør det mulig å trene AI-modeller på kortere tid og med bedre resultater er det ingen tvil om. Offentlige og private aktører investerer betydelige midler i AI-forskning og -utvikling. Dette gir et solid fundament for raskere innovasjon og fremgang.

I tillegg jobber nå de store tech selskapene med kvantemaskiner. Disse maskinene er milloner ganger raskere en dagens PCer og kan til og med være milliarder ganger raskere på enkelte oppgaver. Les mer om kvantemaskiner.

Konsekvensene av å kombinere AI-modeller og kvantemaskiner er ukjent, men det er uomtvistelig at det er et presserende behov for å etablere regulatoriske rammeverk.

La du merke til bildene

I denne artikkelen har vi tatt et dykk inn i den avanserte verdenen av AI-generert innhold for å demonstrere dets kapabiliteter. Vi har valgt å benytte kunstig intelligens for å generere alle bildene i denne artikkelen, som en illustrasjon på hvor imponerende og effektive dagens AI-modeller allerede har blitt.

Oppsummering

I denne stadig mer digitaliserte og konkurransedyktige forretningsverdenen blir bruken av AI-influencere stadig mer attraktiv for bedrifter som ønsker å nå ut til sine målgrupper på en effektiv og engasjerende måte. Ved å integrere disse AI-baserte influencerne i sine markedsføringsstrategier, kan bedrifter oppnå større rekkevidde, målrettet markedsføring og økt engasjement, samtidig som de opprettholder kostnadseffektiviteten.

Med riktig strategisk tilnærming og kontinuerlig tilpasning til endrede trender og forbrukerpreferanser, kan bedrifter dra nytte av det potensialet som ligger i denne innovative tilnærmingen til influencermarkedsføring.

Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen Influenceres tid forbi?? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.