optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

Konverteringsrate – En økning på 1% kan gi deg milliongevinst

seo optimalisering konverteringsrate selge mer pa nett

Hva er konvertering?

Konvertering refererer til når en besøkende på nettstedet ditt utfører en ønsket handling som er definert som et mål for virksomheten. Dette målet kan variere avhengig av virksomhetens art og hva den ønsker å oppnå med nettstedet eller sin digitale tilstedeværelse.

B2B-bedrifter

For e-handelsnettsteder som Zalando, XXL og Komplett er det ofte salg av produkter som er det primære konverteringsmålet. For B2B-bedrifter (business-to-business), hvor salgsprosessen kan være lengre og mer kompleks, er generering av nye leads (potensielle kunder) ofte et viktig mål. Dette kan for eksempel oppnås når en besøkende fyller ut et kontaktskjema på nettsiden.

Å definere klare konverteringsmål er essensielt for å måle og forbedre effektiviteten av en digital markedsføringsstrategi. Det gir verdifull innsikt i hvordan besøkende interagerer med nettstedet og hvilke tiltak som genererer mest verdi for virksomheten. Ved å analysere konverteringsrater kan bedrifter identifisere områder for forbedring og optimalisere sine digitale kampanjer for å maksimere ROI (return on investment).

Hva er en konverteringsrate?

Konverteringsrate (eller konverteringsfrekvens) er en kritisk måleparameter innen digital markedsføring som hjelper til med å evaluere effektiviteten av et nettsted eller en spesifikk kampanje med tanke på å oppnå definerte mål.

Konverteringsraten beregnes ved å dele antall konverteringer (dvs. måloppnåelser) med total trafikk til nettstedet, og deretter ofte uttrykt som en prosentandel. Dette gir en indikasjon på hvor godt nettstedet eller kampanjen presterer i å omvandle besøkende til handlinger som kjøp, påmeldinger til nyhetsbrev, kontaktskjema-innsendelser osv.

Hva med betalte kampanjer?

I sammenheng med betalte digitale kampanjer, som de på Facebook, Instagram, Google Ads, og andre plattformer, blir konverteringsrater spesielt viktige. Dette skyldes at du direkte investerer penger i å drive trafikk til nettstedet ditt. Hvis denne trafikken ikke konverterer til ønskede handlinger, kan investeringen ende opp med å gi lav eller negativ avkastning.

Følg nøye med på hvor godt dine markedsføringsaktiviteter fører til salg og nye kontakter. Bruk denne informasjonen til å gjøre kampanjene dine bedre. Dette kan bety å endre på annonser, hvem du prøver å nå, designet på nettsidene dine, og hva du sier for å få flere til å gjøre det du ønsker. Prøv ut to forskjellige versjoner (A/B-testing) for å se hva som virker best. Ved å gjøre disse justeringene kan du spare penger og få mer ut av markedsføringsbudsjettet ditt.

Slik regner du ut konverteringsraten

La oss si at du hadde en reklame på Facebook som fikk 100 personer til å besøke nettstedet ditt. Om 2 av disse kjøpte produktet ditt, ville dette bety at konverteringsraten din er 2%. Det vil si at 2 av 100 tok den handlingen du ønsket, som her er å kjøpe produktet, noe som gir en konverteringsrate på 2%.

Som du ser av eksemplet så regnes konvertering i prosent og forteller noe om hvor mange som fullfører et mål du definerer basert på trafikk. Dette blir lettere å illustrere med et konkret eksempel. La oss bruke et B2B case:

Eksempel på konverteringsrate

La oss bruke et eksempel fra en bedrift til bedrift-situasjon (B2B), der du leier ut gulvvaskemaskiner. Du setter et mål om utleie av disse maskinene og annonserer for dette på Instagram. Prisen for utleie per maskin har du satt til Kr.7.500,-.

Du holder så øye med hvor mange som klikker på din annonse og hvor mange som leier en maskin gjennom nettstedet ditt.

Si for eksempel at 15.000 klikker på annonsen din i løpet av november. Med en konverteringsrate på 4%, betyr det at 4% av disse 15.000, altså 600 personer, leier en maskin.

Hvordan kan kun 1% øke inntjeningen din med millioner?

La oss bruke overnevnte eksempel hvor du leier ut gulvvaskemaskiner til Kr 7.500 kroner.

Tenk at 15.000 mennesker klikker på annonsen din i november, og 4% av dem, eller 600 personer, bestemmer seg for å leie. Det betyr at du tjener 4,5 millioner kroner fra utleiene (600 ganger 7.500 kroner).

Men hva hvis du kun fikk 3% konverteringsrate . Da ville 450 personer leie maskinen din, og du ville tjent 3.37 millioner kroner (450 ganger 7.500 kroner). Det er 1,12 millioner kroner mindre bare ved å redusere konverteringsraten med 1%.

Hvorfor er konverteringsraten så viktig?

Konverteringsraten forteller oss hvor godt vi klarer å få de som besøker nettstedet vårt til å gjøre det vi ønsker, som å kjøpe noe eller kontakte oss. Å ha en god konverteringsrate kan bety store inntekter for bedriften.

Tenk på dette som å fylle vann i to bøtter: en med hull og en uten. Vannet representerer de besøkende på nettstedet ditt. Med den tette bøtta får du beholdt alt vannet - det vil si at mange besøkende gjør som du ønsker, og du selger mer. Med den hullede bøtta renner mye av vannet ut, som betyr at selv om mange besøker nettstedet ditt, er det få som kjøper eller tar kontakt.

Dette blir enda viktigere når du betaler for å få folk til nettstedet ditt gjennom annonser. En "tett" nettsted betyr at du får mer ut av pengene du bruker på annonsering, mens et "hull" nettsted gjør at du betaler mye for lite tilbake. Derfor er det viktig å jobbe for å ha så høy konverteringsrate som mulig.

Så hva gjør jeg for å øke konverteringsraten?

En lav konverteringsrate kan skyldes mange faktorer, men ofte er det fordi nettstedet ikke er godt nok tilpasset formålet sitt, enten det handler om å selge produkter eller samle inn leads (kontaktinformasjon fra potensielle kunder). For å forbedre dette, kan du bruke noe som heter CRO, eller konverteringsoptimalisering. Dette er en prosess der du gjør endringer på nettstedet ditt for å gjøre det lettere for besøkende å utføre de handlingene du ønsker. Her er 6 gode tips for hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt for bedre konverteringsrate:

1. Gjør det enkelt å konvertere

Sørg for at det er lett for brukerne å fullføre handlinger, som å kjøpe et produkt eller fylle ut et skjema. Dette kan bety å redusere antall trinn i kjøpsprosessen eller å gjøre skjemaer enklere å fylle ut.

2. Bruk klare og overbevisende CTAer (Call to Action)

En CTA er en oppfordring til handling, som "Kjøp nå" eller "Registrer deg gratis". Disse bør være tydelige og lett å finne på siden.

3. Optimaliser for mobil

Mange bruker mobilen når de surfer på nettet. Sørg for at nettstedet ditt fungerer godt på mobile enheter, med rask lastetid og en mobilvennlig layout.

4. Test og tilpass innholdet

Bruk A/B-testing for å se hvilke versjoner av sidene dine som fungerer best. Dette kan omfatte å teste ulike overskrifter, bilder, eller plasseringer av CTA-knapper.

5. Forstå målgruppen din

Bruk data og innsikt for å forstå hva kundene dine ser etter og hvordan de navigerer på nettstedet ditt. Tilpass innholdet og tilbudene deretter.

6. Fremhev gode kundeanmeldelser

Positive tilbakemeldinger fra andre kunder kan øke tilliten til merkevaren din og oppmuntre nye besøkende til å konvertere.

Ved å følge disse tipsene og kontinuerlig teste og forbedre nettstedet ditt, kan du øke konverteringsraten og dermed inntektene fra nettstedet ditt

Hva er en bra konverteringsrate?

En god konverteringsrate kan variere mye avhengig av hvilken bransje du opererer i. Det er viktig å huske at ulike sektorer har forskjellige gjennomsnittsrater, og hva som anses som en god rate i en bransje, kan være lav i en annen. Dette kan også påvirkes av hvor kjent tjenesten eller produktet ditt er – noen ganger kan det være vanskeligere å selge noe som er helt nytt for markedet.

Her er et eksempel på gjennomsnittlige konverteringsrater for ulike industrier, som gir et godt utgangspunkt for å forstå hva du kan sikte etter:

 • Forbrukerelektronikk: 1,4%
 • Gjør-det-selv og verktøy: 1,7%
 • Bilindustri: 2,2%
 • Innredning: 2,3%
 • Store kjeder: 2,3%
 • Kosmetikk: 2,9%
 • Sport: 3,1%
 • Andre: 3,4%
 • Klær og fottøy: 4,2%
 • Helse og apotek: 4,6%
 • Gaver: 4,9%

Disse tallene gir en indikasjon på hva du kan forvente, men det er viktig å jobbe kontinuerlig med å forbedre din egen konverteringsrate gjennom optimalisering og tilpasning til din spesifikke målgruppe.

Forstå og forbedre konverteringsraten

Å forstå og forbedre konverteringsraten er nøkkelen til suksess i digital markedsføring og e-handel. Det er ikke bare et tall som viser hvor effektivt du omformer trafikk til ønskede handlinger, men også en indikator på hvor godt ditt nettsted, produkt, eller tjeneste møter behovene til din målgruppe. Ved å analysere konverteringsraten over tid, og sammenligne den med bransjestandarder, kan du identifisere styrker og svakheter i din digitale strategi.

Husk at det ikke finnes en "one-size-fits-all" når det gjelder konverteringsrater; det som fungerer for en virksomhet, kan ikke nødvendigvis være det beste for en annen. Derfor er det viktig å sette realistiske mål basert på din bransje, marked og målgruppe, og kontinuerlig teste og tilpasse din tilnærming for å forbedre resultater.

Til slutt, investering i konverteringsoptimalisering – enten det er gjennom bedre innhold, mer målrettet annonsering, brukervennlig design, eller A/B-testing – kan gi betydelige forbedringer i konverteringsraten og dermed direkte påvirke din bedrifts bunnlinje. Ved å forplikte deg til kontinuerlig forbedring og tilpasning etter kundenes behov og atferd, kan du ikke bare øke konverteringsratene, men også bygge sterkere relasjoner til dine kunder.

Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen Konverteringsrate – En økning på 1% kan gi deg milliongevinst? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.