optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

10 beste tipsene for å lykkes på Instagram

instagram lykkes

Sånn skaper du suksess på Instagram

Med 1,3 milliarder aktive brukere, er det ingen tvil om at Instagram kan gi deg leads og kunder. Her får du de beste tipsene for å få mest mulig ut av din Instagram-profil.

Ettersom antallet brukere har økt, har også konkurransen blitt større, men det er fortsatt mulig å skape en suksesshistorie ved å investere tid og legge ned en god innsats.

Hvordan skape en Instagram-suksess?

  • Lage en interessant bio
  • Spennende innhold som engasjerer.
  • Post fast og regelmessig.
  • Identifiser relevante hashtags.
  • Få venner og bekjente til å kommentere innleggene dine.
  • Bruk Instagram Stories.
  • Dra nytte av Instagram-høydepunkter.
  • Krysspromoter med venner og influensere.
  • Benytt Instagram Live.
  • Engasjer deg med dine følgere og målrettet publikum.

1. Hvordan lage en interessant bio?

En god Instagram-bio må være spennende og interessant. Det handler om å skille seg ut og maksimere verdien av den. Tenk på bioen som en annonseplass hvor du har 150 tegn til å markedsføre deg selv og din kanal.

Fortell dem hvem du er, hva du gjør, og hva de kan forvente ved å følge deg.

Bioen bør også inneholde det som kalles en “call to action” (CTA). En CTA oppfordrer de besøkende til å utføre en handling, som for eksempel “følg oss”, “send oss en melding”, “besøk vår nettside”, eller “klikk her for attraktive tilbud”, osv.

Se på bio-plassen som en unik mulighet til å fremheve dine unike egenskaper og attraktive tilbud.

Målgruppen din trenger en grunn til å følge deg, og bioen er det perfekte stedet å gi dem den grunnen.

2. Skap spennende innhold som engasjerer

For å lykkes på Instagram er du helt avhengig av godt innhold som engasjerer besøkende. Du bør også lage deg en god plan for hva du skal legge ut, og når.

3. Post fast og regelmessig

Dette er et viktig punkt som mange glemmer. Det er gjennomført en rekke analyser som viser at det å poste regelmessig og med faste mellomrom er viktig for synligheten.

Legg ut minst ett bilde eller en video én gang per dag.

4. Identifiser Hashtags

Når du deler innhold på Instagram, er det viktig å bruke Instagram-hashtags for å øke sjansene dine for større rekkevidde og høyere engasjement. Det er lurt å benytte alle 30 hashtags for å maksimere eksponeringen.

Du kan tenke på en hashtag som en avdeling i et bibliotek. Ved å bruke for eksempel #business, havner innholdet ditt i “business”-avdelingen. Hvis du ikke har mange følgere fra før eller starter en helt ny profil, bør du imidlertid unngå å starte med de mest populære hashtagsene. Sannsynligheten for at innholdet ditt da blir oversett blant tusenvis av andre innlegg er stor, og siden du ikke har mange følgere, vil innlegget ditt ikke bli prioritert.

Finn heller hashtags som ikke er så populære i starten og bygg deg opp gradvis. Når du får flere følgere og større engasjement, kan du begynne å bruke mer populære hashtags.

5. Få venner og bekjente til å kommentere innleggene dine

En av de mest kritiske faktorene Instagram vurderer er engasjement. Hvis Instagram ser at innlegget ditt mottar mange likerklikk og kommentarer, vil plattformen vise det til flere brukere. Det aller viktigste er at folk kommenterer på innleggene dine.

Det kan være lurt å gjøre en avtale med venner og bekjente, og be dem om å kommentere på det du legger ut.

6. Bruk Instagram Stories

Instagram Stories er en fantastisk funksjon som bør brukes regelmessig. Den blir spesielt nyttig når kontoen din overgår 10 000 følgere, noe som åpner for muligheten til å legge til hyperkoblinger i historiene dine. Dette er en utmerket måte å generere mer trafikk og drive mer forretning fra Instagram.

Du bør også benytte deg av meningsmålinger i Instagram Stories for å innhente spesifikk informasjon om følgerne dine, som for eksempel hvilken type innhold de foretrekker.

Bruk av denne funksjonen til å annonsere et nytt innlegg er også en flott strategi. Som et resultat vil du sannsynligvis se en økning i engasjement mye raskere.

instagram illustrasjon bildew

7. Dra nytte av Instagram-høydepunkter

Å utnytte Instagrams mulighet til å vise høydepunkter fra historien på profilen din, er en perfekt strategi for å øke trafikken til nettstedet ditt. Dette gir en unik mulighet til å bevare verdifullt innhold som ellers ville forsvunnet etter 24 timer.

Du kan også lage spesifikke høydepunkter for å promotere og oppmuntre publikum til å følge deg på andre sosiale nettverk. For eksempel, du kan velge å lage produkthøydepunkter som inkluderer en hyperkobling for direkte kjøp av produktet eller tjenesten.

Bruk din kreativitet til å finne unike og interessante måter å øke trafikk, engasjement, og følgervækst på. Alle disse tiltakene vil bidra til å gjøre deg til en suksess på Instagram.

8. Krysspromoter med venner og påvirkere

For å øke din suksess på Instagram, er krysspromotering et kraftfullt verktøy når det utføres korrekt. Gjør bruk av dine eksisterende sosiale mediekontoer for å styrke din Instagram-konto.

Dette betyr at du bør dele dine Instagram-innlegg på andre plattformer som Facebook eller Twitter. Du kan også vise frem dine Instagram-poster på ditt eget nettsted. Videre er det mulig å sette opp slik at dine Instagram-innlegg automatisk deles til Twitter og Facebook ved hjelp av ulike online verktøy. Dette skaper en sammenheng mellom dine ulike sosiale medieprofiler og kan bidra til å trekke mer oppmerksomhet til din Instagram-konto fra forskjellige kilder.

9. Benytt instagram live

Instagram Live kan virkelig øke engasjementet og tiltrekke nye følgere, spesielt hvis du tilbyr verdi og promoterer det på tvers av dine sosiale kanaler. Ved å annonsere din Instagram Live på forhånd, for eksempel ved å bruke hashtags i dine Stories og innlegg, kan du tiltrekke deg nye følgere som er interesserte i det du har å by på.

Instagrams livestreams er også effektive for å generere trafikk. Hvis en Instagram Live-sending tiltrekker seg mange seere, kan du benytte anledningen til å fremme handlinger som oppfordrer til interaksjon, for eksempel å be seerne klikke på lenken i bioen din for å få tilgang til eksklusivt innhold.

For å holde publikum engasjert, bør din Instagram Live være interessant. Del gjerne hva som skjer bak kulissene, eller arranger ukentlige eller månedlige Q&A-sesjoner. Disse sesjonene er fantastiske for å la publikum bli bedre kjent med deg og for å oppdage hva de er nysgjerrige på å vite om deg, noe som igjen kan gi deg flere ideer til innhold.

10. Engasjer deg med dine følgere og målrettet publikum

Å lykkes på Instagram handler mye om hvordan du samhandler med følgerne dine. Vis dem at det er en ekte person bak kontoen ved å svare på kommentarer og meldinger. Dette gjør at folk føler seg verdsatt og øker sjansen for at de deler profilen din med andre.

Engasjer deg også med dine følgeres innhold. Liker og kommenter på deres innlegg, og vurder å følge dem tilbake. Dette bygger gode relasjoner og oppmuntrer til gjensidig engasjement.

For å nå ut til nye følgere, prøv å engasjere deg med folk som følger profiler som ligner på din. Start med å like et innlegg, deretter legge igjen en kommentar litt senere, og kanskje følge dem etter det. Dette gjør at de får flere varsler fra deg og blir nysgjerrige på hvem du er.

Hvis de besøker profilen din og liker det de ser, kan de begynne å følge deg og engasjere seg med innholdet ditt. Ved å fortsette å samhandle med deres innlegg over tid, holder du dem interessert i det du deler.

Det viktigste er å vise at du er et menneske – det tiltrekker seg mer engasjement. Følg disse enkle tipsene, prøv deg fram med forskjellige typer innhold og hashtags, og du vil kunne bygge opp en vellykket Instagram-profil.

Bonustips..

Å legge en ring rundt profilbildet ditt på Instagram kan hjelpe deg med å skille deg ut fra mengden. Dette trikset kan benyttes både på bedriftsprofiler og private profiler.

Normalt

instagram profilbilde normalt

Med ring

instagram profilbilde med ring

Fremhever deg

instagram profil liste

Tilstedeværelse på Instagram

Å optimalisere din tilstedeværelse på Instagram med kreative metoder, som å legge en ring rundt profilbildet, kan bidra til å gjøre profilen din mer iøynefallende. Ved å følge de tidligere nevnte strategiene – fra å engasjere seg aktivt med følgerne dine til strategisk bruk av Instagram Live og krysspromotering – setter du deg i en god posisjon for å bygge et engasjert og lojalt følgersamfunn. Husk at konsistens, autentisitet, og kreativitet er nøkkelen til suksess på Instagram. Start reisen din mot en mer bemerkelsesverdig Instagram-profil i dag, og se potensialet ditt vokse.

Sammendrag: Hvordan bli en Instagram-suksess ?

• Lag den perfekte bio
• Produser interessant innhold
• Post regelmessig.
• Identifiser de beste hashtaggene og bruk dem effektivt.
• Bruk Instagram Stories så mye som mulig.
• Dra nytte av Instagram-høydepunkter.
• Krysspromovere venner og påvirkere, jo større kontoen er, avkastningen er vanligvis mye bedre.
• Gå live på Instagram med interessante emner/historier og ta med handlingsfremmende uttrykk.
• Engasjere følgerne dine og målgruppen regelmessig for å bygge et sunt forhold.

Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen 10 beste tipsene for å lykkes på Instagram? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.