optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

Millioner av jobber kan gå tapt

kundeservice

AI-trussel mot arbeidsplasser: Millioner av jobber kan forsvinne

Kunstig intelligens (AI) har potensiale til å revolusjonere arbeidslivet, men den kan også føre til betydelig tap av arbeidsplasser. En ny studie fra Oxford Economics advarer om at opptil 20 millioner jobber i industriland kan gå tapt til AI innen 2030.

Oxford Economics-rapporten anslår at bruken av roboter i industrien vil øke betydelig i løpet av de neste årene. Dette kan føre til at mange jobber i industriland blir automatisert, og at arbeidstakere mister jobben. Rapporten peker også på at AI kan skape nye jobber, men at disse jobbene ofte vil kreve høyere ferdigheter og utdanning enn de jobbene som går tapt.

Hvilke jobber er mest utsatt?

Jobber som er rutinebaserte og repetitive er mest utsatt for automatisering. Dette inkluderer jobber i fabrikker, kundeservice, datainntasting og transport. Men også mer avanserte jobber innen administrasjon, finans og jus kan bli automatisert i takt med at AI-teknologien fortsetter å utvikle seg.

Hva kan vi gjøre for å forberede oss?

Det vil bli viktig å investere i utdanning og opplæring for å gi folk de ferdighetene de trenger for å lykkes i den nye økonomien. Dette inkluderer ferdigheter som problemløsning, kritisk tenkning, kreativitet og digital kompetanse. Dette vil nok måtte inkludere omskoleringsprogrammer, arbeidsledighetstrygd og andre støtteordninger som borgerlønn.

Det bør også investeres i nye teknologier og industrier, og å støtte gründere og små bedrifter til å lykkes. Så kanskje de tre viktigste punktene er:

  • Investering i utdanning og opplæring for å gi folk de ferdighetene de trenger for å lykkes i den nye økonomien.
  • Utvikling av nye sikkerhetsnett for å støtte de som mister jobben sin på grunn av AI.
  • Stimulering av omstilling og nyskaping for å skape nye jobber.
kreativietet mann

Flere studier om AI og arbeidsmarkedet

I tillegg til Oxford Economics-studien nevnt ovenfor, er det en rekke andre studier som har undersøkt den potensielle effekten av AI på arbeidsmarkedet. Her er noen av dem:

PwC: En studie fra 2020 utført av PwC fanslår at opptil 38% av alle jobber i Storbritannia kan være automatiserbare innen 2030.

The World Economic Forum: The World Economic Forum har publisert en rapport som skisserer fire mulige scenarier for fremtiden for arbeid og AI. Scenariene varierer fra et der AI fører til massiv arbeidsledighet til et der AI skaper et mer rettferdig og bærekraftig arbeidsmarked.

Det er viktig å merke seg at disse studiene er basert på forskjellige metoder og forutsetninger, og at de derfor ikke gir et entydig svar på spørsmålet om hvor mange jobber som kan gå tapt til AI. Det er imidlertid klart at AI har potensiale til å forandre arbeidslivet på en betydelig måte.

En ubehagelig sannhet

Det er ingen tvil om at AI har potensiale til å forandre arbeidslivet på en dramatisk måte. Vi må være ærlige om de potensielle negative effektene av AI, og vi må ta grep for å forberede oss på den nye æraen som vi står overfor.

Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen Millioner av jobber kan gå tapt? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.