optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

Slik blir du ekspert på å skrive profesjonelle blogg artikler (5 min)

blogger

Bli ekspert på å skrive gode artikler for bedriften din

Visste du at bedrifter som blogger, i gjennomsnitt får 67 % flere leads enn de som ikke gjør det? I denne artikkelen lærer du alt du trenger å vite for å skrive profesjonelle bloggartikler.

Nesten enhver bedrift bør ha en god blogg for å øke synligheten i søkemotorene. En blogg gir deg muligheten til å bygge en sterk merkevare og vise at du er eksperten i din bransje.

Her får du de beste blogg tipsene

I denne artikkelen deler vi våre beste tips for å skrive blogginnlegg som fanger oppmerksomhet og driver trafikk til din nettside. Vi vil dekke følgende punkter:

 1. Hvordan skrive en fengende tittel: En god tittel er avgjørende for å vekke interesse. Vi viser deg hvordan du kan lage tittler som engasjerer lesere fra første øyeblikk.
 2. Lage en overbevisende introduksjon: Introduksjonen setter tonen for resten av innlegget. Lær hvordan du kan skrive introduksjoner som holder leserne interesserte.
 3. Gjøre artikkelen oversiktlig: En godt strukturert artikkel gjør det enklere for leserne å følge med. Vi gir deg tips for å organisere innholdet ditt på en logisk og tiltalende måte.
 4. Bruk av bilder og video: Visuelle elementer kan forsterke budskapet ditt og gjøre teksten mer tiltalende. Finn ut hvordan bilder og videoer kan forbedre blogginnlegget ditt.
 5. Hvorfor du bør legge inn interne linker: Interne linker bidrar til å holde leserne på nettsiden din lenger og forbedrer SEO. Vi forklarer hvorfor og hvordan du bør bruke dem.
 6. Hvorfor du bør legge inn eksterne linker: Eksterne linker kan øke troverdigheten til innholdet ditt og skape verdi for leserne dine. Lær hvordan du velger og bruker eksterne linker på riktig måte.
 7. Hvordan du avslutter artikkelen: En god avslutning er like viktig som en god start. Oppdag hvordan du kan avslutte artikkelen din på en måte som etterlater et varig inntrykk.
 8. Oppford leseren til å gjøre en handling i bloggen: Engasjement er nøkkelen til å bygge et publikum. Vi gir deg strategier for å oppmuntre til interaksjon og dialog gjennom dine blogginnlegg.
 9. Nevn gjerne andre i artikkelen

Følg disse rådene for å skrive blogginnlegg som ikke bare trekker leserne inn, men også holder dem engasjerte og motiverte til å utforske mer av det nettstedet ditt har å tilby.

Lag en fengende tittel

For at noen skal ta seg tid til å lese en av dine artikler må den virke spennende og interessant. Det handler rett og slett om å fange lesernes oppmerksomhet. Tittelen må derfor være “catchy” og ha som mål og fange leserens oppmerksomhet.

Bruk tall og statistikker:

Her er noen eksempler på hvordan du kan bruke tall og statistikker

– Øk hastigen med over 45% med disse enkle grepene
– 15 måter å å ned i vekt på
– Slik øker du produksjonen med 54%

Bruk spørsmålsform

Start setningeen med hvordan, hvorfor, hva, hvilke, hvilket etc

– Hvordan denne kan øke bevisstheten din
– Hvorfor 45% velger denne modellen
– Hvilket hotell gir deg mest for pengene
– Hva er poenget med denne støvsugeren

Bruk emosjonelle og beskrivende ord

Bruk gjerne beskrivende ord /adjektiver: Nyttig, plutselig, regelmessig, rimelig, gratis, lei, lykkelig, åpenbar, nødvendig, ny, effektivt, populær, flink etc

 • Slik får du gratis bilvask
 • Lei av søvnløse netter? Bruk denne metoden.
 • Åpenbart norges mest populære bil
 • Rimelig og enkelt med dekkskifte

Du kan også kombinere adjektiver med tall og statitikker:

 • Hele 34% sa de ble mer lykkelig etter spa-behandlingen
 • 10 nyttige produkter som gjør hverdagen enklere
 • 45% av norges befolkning bruker Zalo regelmessig
 • Fortell leseren hva han/hun kan oppnå eller gå glipp av
 • Dette hotellet gir deg mest for pengene
 • Hva er poenget med denne støvsugeren

Er du usikker på hvordan du kan bruke titler til å fange oppmersomhet kan du bruke forsiden til aviser, fagblader og tidsskrifter for å få inspirasjon.

Lage en overbevisende introduksjon (hook)

Vekk lesernes nysgjerrighet og få dem til å ønske mer informasjon. I én til to setninger, gi dem en forsmak på hva de kan forvente av artikkelen, hva de vil tjene på å lese den, og hvordan det kan ha en positiv effekt på dem. Bruk både tittelen og introduksjonen som en “hook” for å fange lesernes oppmerksomhet og holde den. Det er viktig å ikke gjenta tittelen i introduksjonen, men heller bygge videre på og forsterke budskapet. Snakk direkte til leserne ved å bruke “du” og “dere” for å skape en personlig forbindelse.

Eksempel på tiitel og introduksjon

Lei av søvnløse netter?

Visste du at nesten to tredjedeler av norges befolning sliter med nattesøvnen? En undersøkelse utført av FGD viser at ved å miste 1-2 timer med nattesøvn i uka faller produktiviteten med med hele 45%, Så hvis du noen gang har lurt på hvorfor du føler deg slapp og sliten finner du her alt du trenger å vite for å få tilbake søvnen.

Du kan også bruke AIDA-modellen som et godt utgangspunkt når du skriver en artikkel.

Å fange lesernes oppmerksomhet med tittelen og introduksjonen er et stort skritt mot suksess. Det er kritisk at innholdet ditt lever opp til det leserne forventer basert på disse. Sørg for å dekke de temaene du har introdusert for å sikre en positiv leseropplevelse. Inkludering av statistikk i introduksjonen kan også være en kraftfull måte å underbygge budskapet ditt på og gjøre argumentene dine mer overbevisende.

Gjøre artikkelen oversiktlig

For å gjøre artikkelen din mer oversiktlig og lesevennlig, er det viktig å bruke undertitler. Disse hjelper leseren med å navigere gjennom teksten og finne de delene som er mest interessante for dem. I tillegg bør du organisere teksten i avsnitt for å skape et lett og luftig uttrykk. Hold deg til en grense på maksimalt seks setninger per avsnitt for å gjøre teksten mer tilgjengelig og behagelig å lese.

Bruk av bilder og video i bloggen

Visste du at innlegg som inkluderer bilder og videoer, ser en økning på hele 94% i antall visninger sammenlignet med de som ikke bruker slike visuelle elementer? Ved å integrere bilder og videoer i dine artikler, kan du illustrere poengene dine og gi leserne et visuelt inntrykk av budskapet ditt. Dette ikke bare forsterker det du ønsker å formidle, men tilfører også verdi for leserne ved å gjøre innholdet lettere å visualisere og forstå.

blogg pc illustrasjon

Hvorfor du bør legge inn interne linker

Hvis du har flere artikler som er relevante for emnet du skriver om, er det lurt å inkludere interne linker til disse artiklene. Ved å bruke interne linker, kan du ikke bare skape mer engasjement blant leserne, men også oppmuntre dem til å utforske nettstedet ditt ytterligere. Dette bidrar til å holde leserne engasjerte på siden din lengre, noe som kan føre til økt synlighet i søkemotorene. Interne linker er en effektiv måte å bygge en sammenhengende struktur på nettstedet ditt, samtidig som det forbedrer brukeropplevelsen ved å gjøre relevant informasjon lett tilgjengelig.

Hvorfor du bør legge inn eksterne linker

Når du skriver et blogginnlegg, er det lurt å legge til lenker som fører til andre nettsider. Dette gir leserne dine mer å lese på og hjelper dem å lære mer om emnet. Samtidig viser det søkemotorene at du har jobbet godt med innlegget ditt.

Eksterne lenker er rett og slett lenker som tar deg til en annen nettside. Når du legger til en slik lenke, forteller du søkemotorene at nettsiden din er koblet sammen med andre nyttige sider. Dette kan gjøre at søkemotorene ser på innholdet ditt som mer verdifullt.

Det er viktig at de nettsidene du lenker til er relevante for det du skriver om. Dette gjør at leserne dine finner lenkene nyttige, og det viser søkemotorene at du bidrar med kvalitetsinnhold.

Lag et sammendrag av bloggen

På slutten av artikkelen din er det smart å inkludere et sammendrag. Dette hjelper leserne dine å huske de viktigste poengene de har lært. Dette er spesielt nyttig hvis artikkelen din er lang. Et sammendrag gir en kort oppsummering av de mest sentrale ideene eller lærdommene fra innlegget, noe som gjør det enklere for leserne å ta med seg den viktigste kunnskapen.

Oppford leseren til å gjøre en handling i bloggen

Hvis artikkelen din har et kommentarfelt, kan du avslutte innlegget ditt med å stille et spørsmål til leserne. Spør dem om deres tanker, meninger, eller om de har tilleggsinformasjon de ønsker å dele. Dette er en effektiv måte å fremme engasjement på din nettside, samtidig som siden din blir beriket med ny informasjon gjennom lesernes bidrag.

For de som ikke har et kommentarfelt på sin nettside, er det en god idé å oppfordre leserne til å registrere seg for mer informasjon, som gratis e-bøker eller lignende. Hvis du tilbyr et nyhetsbrev, oppfordre dem til å melde seg på for å holde seg oppdatert med de siste nyhetene. Dette kan være en fin måte å bygge en forbindelse med leserne dine på og holde dem engasjert med innholdet ditt over tid.

blogg fashion

Nevn gjerne andre i artikkelen

Hvis du nevner noen i artikkelen din, kan det være lurt å spørre dem om å dele den på sosiale medier som LinkedIn, Facebook, eller Twitter. Dette er spesielt nyttig hvis de også har en egen nettside. Å dele artikkelen din kan hjelpe både deg og dem ved å få mer oppmerksomhet rundt innholdet.

I tillegg, når folk deler din artikkel, hjelper det nettsiden din å bli mer synlig på internett. Dette skjer fordi søkemotorer som Google ser at innholdet ditt er populært og relevant, noe som kan gjøre at nettsiden din dukker opp høyere i søk. Så ved å få artikkelen delt, kan du nå ut til flere lesere og forbedre nettsidens plassering på nettet.

Sammendrag: Hvordan bli en ekspert på blogging

 • Lag en fengende overskrift: Bruk statistikk, still spørsmål, og bruk emosjonelle ord for å vekke interesse. Eksempel: “Hvordan kan din bedrift øke leads med 67%? Oppdag kraften av blogging!”
 • Skap en hook: Vekk nysgjerrighet tidlig i teksten. Fortell leserne noe som gjør at de ønsker å lese videre for å finne ut mer.
 • Klar og informativ innledning: Start artikkelen med å fortelle hva leserne kan forvente å lære. Dette setter tonen og gir leserne en grunn til å fortsette.
 • Bruk AIDA-modellen: AIDA står for Attention, Interest, Desire, Action. Fang oppmerksomheten, vekk interessen, skap et ønske, og oppfordre til handling gjennom teksten.
 • Inkluder bilder og videoer: Dette kan øke visningene betraktelig. Visuelle elementer gjør teksten mer engasjerende og lettere å fordøye.
 • Interne lenker: Link til andre relevante sider eller blogginnlegg på din nettside. Dette hjelper leserne å utforske mer av ditt innhold.
 • Eksterne lenker: Lenk til pålitelige kilder for å øke troverdigheten til artikkelen og tilby leserne ytterligere lesning.
 • Lag et sammendrag: Avslutt med et kort sammendrag som oppsummerer de viktigste punktene i artikkelen. Dette hjelper leserne å huske det de har lært.
 • Oppfordre til handling: Mot slutten, be leserne om å gjøre noe, enten det er å dele artikkelen, legge igjen en kommentar, eller melde seg på nyhetsbrevet ditt.
 • Nevn andre: Hvis du nevner andre personer, bedrifter eller ressurser i artikkelen din, kan det være en god idé å la dem vite. De kan velge å dele din artikkel med sitt publikum.
Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen Slik blir du ekspert på å skrive profesjonelle blogg artikler (5 min)? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.