optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

Sørg for at nettsiden din er responsiv

responsiv webdesign

Hva er en responsiv nettside?

En responsiv nettside er en nettside som er designet og utviklet på en måte som gjør at den tilpasser seg forskjellige skjermstørrelser og enheter. Dette betyr at uansett om brukeren besøker nettsiden fra en datamaskin, bærbar PC, mobiltelefon eller nettbrett, vil innholdet automatisk justeres og optimaliseres for å passe perfekt til skjermen. Elementer som tekst, bilder, knapper og menyer vil endres dynamisk for å sikre en god brukeropplevelse på alle enheter. Å ha en responsiv nettside betyr at besøkende kan få tilgang til nettstedet ditt fra hvilken som helst enhet og fortsatt oppleve det innbydende og funksjonelle.

Hvorfor er en responsiv nettside så viktig?

Tiden vi enkeltpersoner bruker på våre mobile enheter varierer betydelig avhengig av faktorer som alder, sted og personlige vaner. Ifølge ulike studier og undersøkelser utført i de siste årene, bruker gjennomsnittspersonen omtrent 3 til 4 timer per dag på sine mobile enheter. Dette inkluderer aktiviteter som å surfe på internett, bruke sosiale medier, sende meldinger, se på videoer, spille spill og mer. Derfor er det viktig å ha en nettside som er responsiv og tilpasser seg ulike enheter, som PC, laptop, mobiltelefon osv.

Hva betyr mobil-first-indeksering?

"Mobil-først-indeksering" betyr at Google først og fremst vurderer mobilversjonen av et nettsted når de bestemmer hvor høyt det skal rangeres i søkeresultatene. Dette skyldes den økende bruken av mobile enheter for å søke på nettet. Google ønsker å sikre at nettsteder gir en god opplevelse for mobilbrukere, så de ser primært på mobilversjonen av et nettsted når de bestemmer rangeringen i søkeresultatene. Google begynte å implementere mobil-først-indeksering som en standard praksis fra mars 2018. Enkelt forklart kan man si at hvordan en nettside ser ut på en mobil er viktigere enn hvordan den ser ut på en PC eller laptop.

Responsive nettside statistikk (andel trafikk)

En stadig økende andel av internetttrafikken kommer fra mobile enheter sammenlignet med PC-er og nettbrett. Faktisk stammer mer enn 50% av verdens netttrafikk fra mobile enheter. Denne trenden varierer imidlertid fra bransje til bransje. Som et eksempel kan vi se på en norsk bedrift innen skjønnhet og velvære, der hele 79% av trafikken kommer fra mobilbrukere. Dette understreker viktigheten av å tilpasse nettstedet til å gi en god opplevelse for mobilbrukere for å maksimere engasjement og oppnå suksess online.

  • Mobil 41842
  • Desktop 9436
  • Nettbrett 1235

Det er essensielt å sikre at nettsiden din fungerer like godt på mobil som den gjør på PC. Tidligere var fokuset hovedsakelig rettet mot å optimalisere nettsiden for desktop-brukere, mens mobiltilpasning ble betraktet som mindre viktig. Imidlertid har den økende bruken av mobile enheter endret dette landskapet dramatisk. Nå prioriterer søkemotorer som Google mobilvennlighet når de vurderer nettsiders rangering i søkeresultatene. Derfor er det avgjørende å investere i mobiloptimalisering for å sikre at nettsiden din ikke bare er brukervennlig på PC, men også gir en sømløs opplevelse for mobilbrukere.

Oppsummering

  • Nettsiden din må fungere like godt på mobil som på PC.
  • Med den økende bruken av mobile enheter prioriterer søkemotorer som Google nå mobilvennlighet.
  • Det er viktig å investere i mobiloptimalisering for å sikre en god brukeropplevelse på tvers av enheter.
  • Tidligere ble mobiltilpasning ofte oversett til fordel for desktop-optimalisering.
Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen Sørg for at nettsiden din er responsiv? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.