optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

8 av 10 stoler like mye på online reviews som personslige anbefalinger

reviews testimonials

9 viktige grunner til at du bør benytte reviews

Teksten din er for det meste korrekt grammatisk, men det er noen små justeringer og forbedringer som kan gjøres for å øke klarheten og flyten. Her er en revidert versjon med forslag til forbedringer:

“Hele 89 % leser anmeldelser før de foretar et kjøp (Trustpilot), så det er ingen tvil om at du bør integrere anmeldelser som en del av kundereisen. Kundeanmeldelser har utvilsomt blitt en viktig del av kundereisen på nett, og forbrukerne stoler i stor grad på andre forbrukeres meninger.

Når man tenker over det, er det en ganske naturlig forklaring. Vi lytter jo til venner og bekjente når vi skal foreta et kjøp. Selv når vennene dine ikke selv har kjøpt produktet, men har hørt om det fra noen andre, kan det være nok til at du velger å handle.

Det er flere grunner til at anmeldelser har en så stor innvirkning på salget og merkevaren din. Å forstå hvorfor du trenger anmeldelser, gjør det også enklere for deg å optimalisere for en best mulig kundeopplevelse. La oss se på de viktigste grunnene til at anmeldelser har en så stor innvirkning på salget og merkevaren din.

1. Et sterkt sosialt bevis

Vi har en tendens til å sammenligne oss med andre, og når vi finner noen i samme situasjon som oss selv, lytter vi spesielt nøye. Når du selger en vare eller tjeneste, er målet å møte kundens behov, og her kan anmeldelser være til stor hjelp. Dersom potensielle kunder ser at produktet eller tjenesten din har løst behovene til andre på en enestående måte, vil dette gi dem bekreftelse på at dine produkter og tjenester lever opp til forventningene.

reviews 5 star

2. Skaper tillitt til merkevaren din

Din tekst formidler et viktig poeng om betydningen av anmeldelser for å bygge tillit og kredibilitet, men den kan justeres litt for økt klarhet og flyt. Her er en foreslått revidert versjon:

“Anmeldelser skaper tillit og overbeviser besøkende om å stole på merkevaren din. For en merkevare som ikke er godt kjent fra før, tilbyr anmeldelser en utmerket måte for nye besøkende å bli kjent med virksomheten gjennom erfaringene til andre.

Kredibiliteten øker betydelig når anbefalingene kommer direkte fra kunder, i stedet for å være promotert av bedriften selv.

3. Rimelig merkevarebygging

Å tilrettelegge for at kunder kan skrive anmeldelser er en kostnadseffektiv strategi for å bygge merkevaren din og øke salget. Det er imidlertid viktig å sørge for at anmeldelsene overveiende er positive.

4. Trenger ikke være produktet eller tjenesten

En god merkevare trenger at alt fungerer bra fra start til slutt. La oss si at noen kjøper et snowboard på internett. Selv om snowboardet er kjempebra, vil kjøperen ikke bli fornøyd hvis det tar for lang tid å få det levert. Tenk om de må vente i tre uker! Og hvis de i tillegg sliter med å kontakte butikken for å spørre hvorfor, blir de enda mer frustrerte.

Slike problemer kan føre til dårlige anmeldelser, ikke bare om selve snowboardet, men om hele kjøpsopplevelsen. Men hvis alt går som det skal – fra bestillingen blir lagt inn, til kunden lett kan få hjelp hvis de trenger det – da er sjansen stor for at kundene vil legge igjen positive anmeldelser. Ikke bare om snowboardet, men om hele opplevelsen med å kjøpe fra din butikk.”

Dette gjør det klarere at det ikke bare er produktet som teller, men hele kjøpsopplevelsen – inkludert levering og kundeservice.

positiv omtale

5. Vær bedre enn konkurrenter dine

Hvis to selskaper selger varer eller tjenester som konkurrerer med hverandre, er det ingen tvil om at den som har gode anmeldelser på nettsiden sin, har et stort konkurransefortrinn. Dette er spesielt sant når vi vet at hele 89 % leser anmeldelser før de handler.

5. Reviews hjelper deg å forbedre merkevaren

At kunder gir tilbakemeldinger setter deg i stand til å styrke det de setter pris på og forbedre det de ikke er fornøyd med. Ved å utnytte anmeldelsene positivt, vil det ytterligere forsterke merkevaren din.

7. Negative reviews kan være en positiv ting

Mer enn 66 % stoler mer på bedrifter når de ser en blanding av gode og dårlige anmeldelser.

Om du mottar en negativ anmeldelse, er det ingen grunn til panikk. Det viktigste er å sørge for at dette er unntaket. Husk at den ideelle gjennomsnittsvurderingen man bør sikte etter er statistisk sett 4,5 av 5 stjerner, og ikke perfekte 5 stjerner. Dette skyldes at mange mistenker mangel på troverdighet hvis en bedrift kun har 5-stjerners anmeldelser. Ingen er perfekte, og de fleste har forståelse for det.

Når du mottar en negativ anmeldelse, er det viktig å håndtere den profesjonelt. Vurder følgende punkter:

1. Unngå å diskutere med kunden

Å engasjere seg i en lang diskusjon online, eller å legge skylden på kunden, er sjelden produktivt. Mange som legger igjen en negativ anmeldelse har hatt en dårlig opplevelse. Din oppgave er å prøve å gjøre opplevelsen bedre.

2. Aksepter kritikken uten å ta det personlig

En negativ anmeldelse betyr ofte at kundens forventninger ikke ble møtt. Det er viktig å huske at kunden har rett til sin opplevelse. Se på det som en mulighet til å forbedre.

3. Svar raskt

Respons på alle anmeldelser, positive som negative. For positive anmeldelser, takk kunden og vis at du setter pris på tilbakemeldingen. Ved negative anmeldelser, beklag og si at du vil kontakte dem for å løse problemet. Fortsett dialogen privat via e-post eller telefon.

4. Bruk anmeldelser som en mulighet for mersalg

Positive anmeldelser kan være en gylden mulighet for å tilby kunden noe ekstra, som en god pris på et relatert produkt.

5. Øk kredibiliteten med flere anmeldelser

Forskning viser at flere kundeanmeldelser kan øke salget betydelig. Minimum fem anmeldelser kan øke ordrene med opptil 270 %.

6. Frem incentiv for å skrive anmeldelser

Etter et kjøp, bruk kundens e-post til å sende en oppfølgingsmelding som oppmuntrer til å skrive en anmeldelse. Tidspunktet for å sende denne e-posten kan variere basert på produktet eller tjenesten.

Ved å takke for positive tilbakemeldinger og tilby incentiv for ytterligere engasjement, kan du oppmuntre til flere positive anmeldelser. Dette viser at du verdsetter kundene dine og deres tilbakemeldinger, noe som kan oppmuntre andre til å legge igjen positive anmeldelser.

8. Beste reviews kanalene

Det finnes en titalls plattformer hvor det kan samles reviews. Noen av disse har en avtale med Google sånn at reviews kommer opp i søkeresultatet til Google. Her er de mest kjente i Norge:

 • Facebook
 • Trustpilot
 • TripAdvisor
 • Yelp
 • Google My Business
 • Twitter
 • Foursquare
 • Din egen nettside

Avslutningsvis er håndtering av kundeanmeldelser, enten de er positive eller negative, en essensiell del av å bygge og vedlikeholde et sterkt merkevareimage. Ved å følge disse rådene kan du omdanne potensielt negative opplevelser til positive utfall og styrke kundeforholdet. Å anerkjenne og respondere på tilbakemeldinger viser at du verdsetter dine kunder og deres meninger, noe som kan føre til økt lojalitet og tillit over tid. Husk at hver anmeldelse, god eller dårlig, er en mulighet til å vise markedet og potensielle kunder hva din bedrift står for. Ved å ta vare på disse mulighetene, kan du forbedre din virksomhets omdømme og drive vekst på lang sikt.

Oppsummering: Derfor trenger du anmeldelser

 • Høy påvirkning: Hele 89 % leser anmeldelser før de foretar et kjøp.
 • Tillit: Vi stoler på anbefalinger fra andre.
 • Integrering: Anmeldelser bør være en del av kundereisen.
 • Merkevarebygging: Anmeldelser hjelper deg med å bygge og styrke merkevaren din.
 • Automatisering: Benytt automatiske systemer for innhenting av anmeldelser etter kjøp.
 • Verdikjede: En god merkevare krever en velfungerende verdikjede.
 • Konkurransefortrinn: Anmeldelser gir deg et forsprang i markedet.
 • Positiv vending: Bruk negative anmeldelser til å forbedre og styrke forholdet til kundene.
 • Plattformer: Det finnes mange plattformer hvor du kan samle inn anmeldelser.
Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen 8 av 10 stoler like mye på online reviews som personslige anbefalinger? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.