optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

Oppdag nøkkelen til topplassering i søkemotorene

mer trafikk i søkemotorene nett

Dette bør du vite om Google

I august 1996 lanserte Larry Page og Sergey Brin BackRub, som i dag er kjent som Google, på Stanford University. Det er nå 25 år siden Google først ble vist frem.

Page utviklet et system for å utforske internett og finne sider som lenker til andre sider, og dette banet vei for en helt ny type søkemotor.

Hvorfor er søkemotorene så viktig?

Det er allment kjent at søkemotorer genererer betydelig trafikk. Nylige studier indikerer opptil 6,3 millioner søk per minutt på Google alene, noe som tydelig understreker søkemotorenes enorme innflytelse.

Søkemotorer brukes ofte for å få svar, gjøre forundersøkelser før kjøp, identifisere bedrifter eller direkte gjennomføre kjøp. Dette betoner viktigheten av at din bedrift synes i søkeresultatene når potensielle kunder søker etter produkter eller tjenester du tilbyr.

Hva med nettsider?

En studie utført av Netcrafts viser at det er godt over 1 milliard nettsteder på verdensbasis. Det betyr at konkurransen om gode plasseringer blir større som dagene går.

Mange bedrifter fokuserer på Ads (annonser)

Annonser gir bedrifter muligheten til å oppnå høyere synlighet i søkemotorresultater gjennom betalt reklame. Når vi ser på kostnadsutviklingen for annonsering de to siste årene, er det meget sannsynlig at kostnadene for Google-annonsering vil øke med ca. 10% hvert år.

Økningen i antallet brukere som benytter seg av Ads, samt utviklingen av flere nettsider, tyder på at annonsering vil oppleve en betydelig vekst i årene som kommer. Det er imidlertid verdt å merke seg at mange forbrukere unngår å klikke på Ads, da de er klar over at dette er betalt reklame og antar at produktene eller tjenestene derfor kan være dyrere sammenlignet med andre leverandører.

Banner blindness

Banner blindness refererer til fenomenet hvor besøkende på et nettsted enten bevisst eller ubevisst overser bannere eller reklameinnhold. Dette fenomenet blir stadig mer relevant i dagens digitale samfunn, hvor vi kontinuerlig blir bombardert med reklame. Tenk tilbake på sist gang du leste en artikkel på en nettavis; hvor mye av reklamen husker du egentlig?

Gjennom årene har mennesker utviklet en evne til å filtrere ut reklame og annen støy på nettsider, et fenomen kjent som banner blindness.

Selv om det ikke finnes kjente studier som spesifikt adresserer hvordan vi oppfatter reklame i søkemotorer, er det rimelig å anta at lignende tilvenningsmekanismer vil finne sted også her. Det er sannsynlig at mange brukere vil begynne å overse betalte annonser og heller fokusere på de organiske søkeresultatene som vises etter den betalte reklamen på toppen av siden.

Organisk – Rimelig trafikk

Å investere tid i å skrive kvalitetsartikler kan levere betydelig verdi ved å tiltrekke seg riktig type trafikk som igjen kan generere leads og salg. En enkelt vellykket artikkel har potensial til å tiltrekke seg mer trafikk enn resten av nettsiden til sammen.

Forutsatt at Google vurderer artikkelen som verdifull for sine brukere, kan godt skrevne artikler oppnå langvarig synlighet i søkemotorene.

Dette understreker viktigheten av å produsere innhold som ikke bare er engasjerende og informativt, men også optimalisert for søkemotorer for å maksimere synligheten og levetiden i søkeresultatene.

Faktorer for rangering

1. Innholdskvalitet

For å komme høyt opp i søkemotorene er det viktig at du produserer innhold med kvalitet. Skriv om det som gir de besøkende verdi, Det er langt viktigere å skrive en artikkel med godt innhold enn mange uten substans.

2. Vær eksperten

Vis de besøkende at du er eksperten på ditt fagfelt slik at de besøkende får tillit til din merkevare. Google har benytter noe de kaller EAT signaler som står for ekspertise, autoritet og tillitt. Disse signalene er viktig både for enkelt artikler, men også for ditt nettdomene.

3. RankBrain

De senere årene har Google fått avanserte alogorimter som ikke bare ser på et søkeord, men de prøver å finne ut hva egentlig som ligger bak søkeordet. Søker man feks. på “løping” hva er det den som søker egentlig prøver å finne ut av? Tips til løpeturer, løpesko, løpetips, etc. Tenk nøye gjennom dette når du skriver innhold.

4. Lag et cluster av innhold

Både interne og eksterne linker til siden er viktig. Derfor bør du først definere hva du ønsker å promotere og deretter lage relatert innhold til dette emne. Disse artiklene linker du deretter opp mot hverandre. Se eksempel:

eksempel rekruttering

5. Gå etter relevante søkeord

Det å komme høyt opp på genrelle søkeord kan være vanskelig. Dette er nødvendigvis heller trafikken som som skaper mest salg og eller leads, men istedet bygger merkevaren. Søk er kategorisert i fire typer.

I eksempelet over vil nok mange tenke at joggesko er riktig De aller fleste vil nok tenke at hvis man ..

6. OPG modellen

Start med å finne frem primære søkeord

Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen Oppdag nøkkelen til topplassering i søkemotorene? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.