optigon teamet

Lei av å ikke bli sett på nett?

La Optigon ta seg av trafikken din. Klikk her.

De mest populære søkemotorene rangert

Sokemotorer markedsandel

Hvilke markedsandeler har søkemotorene?

Visste du at hele 95% av befolkningen i Norge bruker Google når de søker på nettet? Dette gjør Google klart til verdens største søkemotor. De gjenværende 5% fordeles mellom fem andre søkemotorer, og her er de rangert i rekkefølge.

Andeler søkemotorer i Norge

Google

Ser vi på tallene, er det tydelig at én søkemotor virkelig dominerer. Av 100 personer som søker, er det nesten 95 som bruker Google. Selskapet ble grunnlagt i 1998, og det tok 10 år før søkemotoren ble lansert i Norge i 2008.

Google deler ikke søkevolumdataene sine, men det er anslått at de behandler rundt 63 000 søk hvert sekund, tilsvarende 5,6 milliarder søk per dag. Gjennomsnittspersonen utfører mellom tre og fire søk daglig.

Bing

Bing er Microsofts søkemotor og ligger på andre plass, langt bak Google. Av 100 personer som søker, er det i underkant av 3,5 i snitt som bruker denne søkemotoren.

Yahoo!

Yahoo! Var tidligere en søkemotor som de fleste kjenner godt til. De siste årene ser vi at et stort antall søkere har gått fra Yahoo! over til andre søkemotorer.

DuckDuckGo

Det som skiller DuckDuckGo fra mange andre søkemotorer er at de ikke lagrer IP-adresser eller brukerinformasjon fra de som benytter søkemotoren. Dette er en søkemotor for de som ønsker å gjøre anonyme søk. DuckDuckGo har foreløpig ikke tatt noen særlige markedandeler i Norge med sine 0.5%.

Ecosia

Escosia er en søkemotor basert i Berlin i Tyskland. De donerer 80 % av overskuddet til ideelle organisasjoner som fokuserer på planting av skog. I tillegg ønsker de å beskytte personvernet til brukerne. På meningsmålingene er dette ikke en stor søkemotor i Norge .

Kvasir

Kvasir var for mange år siden en populær søkemotor i Norge. Markedet har imidlertid falt kraftig etter at andre søkemotorer kom inn. I 2008 lanserte Google sin søkemotor i Norge og har siden tatt betydelige markedsandeler fra de tidligere velkjente søkemotorene.

Oppsummering: De mest populære søkemotorene

  • Google har desidert størst markedsandel og er langt større enn de andre tilsammen.
  • I 2008 lanserte Google sin søkemotor I Norge.
  • Av 100 som søker i en søkemotor er det nesten 95 personer som benytter Google.
  • bing er eid av Microsoft
  • DuckDuckGo lagrer ikke IP-adresser eller brukerinformasjon fra de som benytter søkemotoren.
  • Tyske Escosia donerer 80 % av overskuddet til ideelle organisasjoner som fokuserer på planting av skog.
  • Kvasir har mistet store markedsandeler etter lanseringen av Google.
Få profesjonell hjelp

Vil du sikre en kraftig digital tilstedeværelse og dominere på nett? Optigon tilbyr skreddersydde løsninger og ekspertveiledning innen digital markedsføring! Ta kontakt i dag for å starte reisen mot suksess!

Hva tenker du om artikkelen De mest populære søkemotorene rangert? Gi din tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Få med deg de siste nyhetene!

Ikke gå glipp av eksklusive tips, triks og bransjenyheter som kan ta din digitale markedsføringsstrategi til nye høyder. Det er raskt, enkelt, og det beste valget du kan gjøre for din digitale suksess! Registrer deg her:

"*" obligatorisk felt

Vil du vi skal hjelpe deg med

trafikken?

"*" obligatorisk felt

Artikkelen er skrevet av

optigon teamet

Optigon

Vil du øke trafikken på din nettside? La Optigon teamet hjelpe deg! Kontakt oss i dag for profesjonell hjelp.